hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

 Szolidaritási nap

 A Sanofi-Aventis január 25-én szolidaritási napot szervezett, amelyben a vállalat 300 egysége vett részt a világ minden táján. Munkatársaik a partner segélyszervezeteken keresztül kapcsolódtak be a szökőár sújtotta országok megsegítésére indított segélyakciókba. A dolgozók magánemberként, egy adott szervezethez csatlakozva pénzadományt ajánlhatnak fel a saját országukban működő vállalategység által testvérré fogadott falvaknak, vagy egy-egy gyermek személyes támogatására. A testvérprojekteket a gyógyszervállalat katasztrófa sújtotta országokban működő teamjeivel és menedzsereivel folytatott konzultáció során választották ki, miután meglátogatták a lerombolt területeket és felmérték, mire van leginkább szükség. A Sanofi-Aventis 500 000 eurót adományoz e projektek beindítására. Ezt az összeget hozzáteszik a dolgozói felajánlásokhoz.

 Hill and Knowlton

 Leállított honlap

 A Pfizer hollandiai vállalata az erektilis diszfunkcióval foglalkozó, általa támogatott honlap leállítását kezdeményezte, miután Agnes Kant holland parlamenti képviselő a gyógyszervállalat kereskedelmi rádióban sugárzott reklámanyaga után szóvá tette, hogy jogsértő anyagokat tesznek közzé a vállalat gyógyszeréről. A képviselő asszony szerint a rádióreklám és a honlap egyaránt jogsértően hirdette a Viagrát. A holland jogok megengedik ugyan a tünetekből kiinduló gyógyszerhirdetést, ám nem szabad a gyógyszert megnevezni, csak az adott orvosi problémára szabad utalni. A honlapon ezzel szemben számos esetben megnevezték a gyógyszert, ráadásul tartalmazott egy olyan gombot is, amelynél a „kattins ide, hogy recepthez juthass” felirat szerepelt. Az ismertető szövegekben kitértek a konkurens szerekre is, így a Lilly Cialisára és a Bayer Levitrájára, de az első helyen mindig a Pfizer gyógyszere szerepelt, és az erről szóló szövegek is terjedelmesebbek voltak. A Pfizer holland szóvivője, Dick Vente hangsúlyozta, hogy a rádióreklám kizárólag a betegséget ismertette, és semmilyen gyógyszergyári terméket nem említettek benne, a honlapot pedig tőlük függetlenül működtette egy alapítvány (Foundation for Medical Information, Literature and Education), így az ott megjelent tartalomra nem volt ráhatásuk, közreműködésük kimerült az anyagi támogatásban.

 Druginfozone

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés