hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Gyógyítja-e a rákot a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna csodás gyógyhatásáról csak az utóbbi néhány évben hallhattunk. "Felfedezője" Tullio Simoncini, akinek nézetei különféle körlevelekben terjednek – írja a Ködpiszkáló Blogra hivatkozva a hvg.hu.

Ködpiszkáló blog gyógyszerészei legutóbbi bejegyzéseikben igyekeznek rámutatni, hogy Simoncininek két fő tézise van: a rák minden típusát gomba okozza, és a daganatok a Candida albicans nevű gomba elleni védekezőreakció során alakulnak ki. Továbbá, mivel a Candida-fertőzés szódabikarbóna infúzióval, beöntéssel vagy ecseteléssel gyógyítható, ezért a rák is kezelhető, sőt, gyógyítható ugyanezen módszerekkel.

Simoncini a körlevelek szerint a daganatok pusztítására újfajta természetes terápiát alkalmaz, sikerrel. Az agydaganat, a tüdő-, a mell-, a mellhártya, a hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a prosztata- valamint a húgyhólyagrák gyógyítására katéteren keresztül, infúzió formájában öt százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a daganatot tápláló érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve, a hasüreget.

A szódabikarbónás kezelésnek, szemben a hagyományos daganatellenes terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs, állítja a professzor, aki intravénás adagolással, napi ötszáz milliliter öt százalékos infúziót alkalmaz (hat napon át infúzió, amelyet hat nap szünet követ, és ez így folytatódik még négy-öt cikluson át). Ezzel szemben-tudjuk jól- a kemoterápiának nagyon brutális mellékhatásai vannak.

A Ködpiszkáló szerint a módszer propagálói nem tudnak vagy csak nem akarnak tudomást venni arról, hogy Simoncinit a bíróság első fokon csalásért és gondatlanságból elkövetett emberölésért 3 év börtönre ítélte, eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától, az olasz gazdasági versenyhivatal 50 ezer euróra büntette félrevezető reklámért és tisztességtelen piaci magatartásért, illetve megtiltották módszerének reklámozását.

A Ködpiszkáló szerint ráadául tudományos kutatások bizonyítják, hogy az általa alkalmazott módszer veszélyes lehet (metabolikus alkalózis alakulhat ki, ami akár súlyos következményekkel is járhat).

Több halálesetet is közvetlen összefüggésbe hoztak a Simoncini-féle kezeléssel: egy melldaganatban szenvedő holland nő alkalózisban (a szervezet túlzott ellúgosodása) halt meg, miután Simoncini a daganatba adott szódabikarbónainjekcióval kezelte. Módszerét a tudományos közösség nem ismeri el, mert nincsenek a hatásosságát, biztonságosságát alátámasztó bizonyítékok, és egyetlen olyan tudományos cikk sem jelent meg, amely a módszer racionalitását igazolná. Nem beszélve arról, hogy a Simoncini-féle kezelésnek tulajdonított gyógyulási esetek egy részében bizonyíthatóan kemo- vagy sugárterápiát is kapott a beteg, így nem dönthető el, a gyógyulásban mekkora szerepe volt a szódabikarbónának.

(forrás: hvg.hu, Ködpiszkáló)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink