hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Gyerekszülés, abortusz: megint belenyúltak

A gyermekvédelmi törvény módosításával egyszerre támadta meg a kormányoldal a jogbiztonságot és a szülők felügyeleti jogát – írja a nol.hu.

A lap a TASZ állásfoglalását idézi mely emlékeztet, hogy a módosítás nyomán a kiskorú várandósok esetében a gyermek megszülése kevesebb akadályba ütközik a jövőben, mint a terhesség megszakítása.  Eszerint ha a gyereklányok a titokban szülés, majd a gyermek örökbeadása mellett döntenek, nincs szükség szülői beleegyezésre, az abortuszhoz viszont igen. A TASZ szerint a gyakorlatban ez tulajdonképpen a törvényes képviselő „kiiktatását” szolgálhatja.

Kifogásolták azt is, hogy az Országgyűlés elfogadta a gyermekvédelmi törvénynek azt a módosítását is, mely a várandós nő válsághelyzetét másképp határozza meg, mint ahogyan arról a magzatvédelmi törvény rendelkezik. A válsághelyzet fennállását a magzatvédelmi törvényben meghatározottakon túl ahhoz kívánják kötni, hogy az a gyermek egészséges megszületését veszélyezteti. Holott nincs olyan objektív mérce, mellyel „mérni” lehetne, hogy a várandós nő helyzete veszélyezteti-e később születendő gyermekét – olvasható a nol.hu cikkében.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink