hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Generációváltás a mobiltelefóniában

A 3G éve

 Az idei esztendő már tényleg a 3G, azaz a harmadik generációs mobiltelefon-szolgáltatások és készülékek éve lesz – ígérik egybehangzóan a gyártók és a szolgáltatók. A 3G eljövetelét már többször beharangozták, a generációváltás 2001 óta folyamatosan napirenden van. Ha most tényleg megtörténik, az valódi technikai forradalom lesz: jön a videotelefonálás, a mobil tévézés, a valódi mobilinternet és még legalább tucatnyi új szolgáltatás. A kérdés azonban, hol, kinek és mennyiért.
 Mielőtt kalandozni kezdünk az új technológiák birodalmában, érdemes röviden tisztázni, micsoda valójában a 3G. A kérdésre egy marketing szempontú és egy műszaki megközelítésű válasz is adható. Az első szerint a gyártóiszolgáltatói érdekcsoportok már sok éve felismerték, hogy előbbutóbb minden fizetőképes Föld-lakónak lesz mobilja, és a beszélgetési idők is csak egy határig növelhetők, vagyis hamarosan eljön a törvényszerű piacszűkülés (de legalábbis a stagnálás) időszaka. Kell tehát valami, ami új típusú készülékek megvásárlására, és új, „értéknövelt” szolgáltatások kipróbálására sarkallja a fogyasztókat. Egyfelől tehát ez lenne a 3G: ügyes védekező eszköz a mobilpiacnak a vezetékes telefonéhoz hasonló befagyása ellen.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés