hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Futurista tesztújság

Bár végleges formáját még az elektronikus papír sem nyerte el, Belgiumban már a jövő médiumának első példányát tesztelik. A digitális újság valódi napilap, amelynek a „papírja”, vagyis a hardvere állandó, a tartalma viszont az internetes hírlapokhoz hasonlóan rendszeresen frissül.

Az úttörő szerep a flamand – azaz holland nyelvű – De Tijdnek jutott: ez hagyományos formátumú nyomtatott napilap, amelynek internetes kiadása a legnépszerűbb online újság a Benelux államban. A digitális változatnak tartalmilag ugyan van némi köze a nyomtatott és az internetes verzióhoz, valójában azonban egy harmadik, forradalmian új megjelenési formáról van szó, amellyel egyelőre a lap 200 tesztolvasója ismerkedik. A kiválasztottak a teszt idejére ingyenesen megkapták az elektronikus papírnak nevezett eszközt: ez egy különlegesen vékony, mindössze 0,1 milliméteres, minimális áramfogyasztású összehajtható kijelző, A5-ös méretben.
A tartalom vezetékes, illetve wireless (vezeték nélküli) internetkapcsolaton érkezik, az olvasó maga dönti el, hogy a nyomtatott vagy az online megjelenítéshez hasonló szerkezetben olvasgatja-e a digitális újságot. A kéttenyérnyi felületen természetesen nem fér el egy újságoldal, így a legtöbben a cikkenkénti olvasást választják – az egyes cikkek között (mint általában a magyar internetes újságoknál) rövid összefoglalók alapján lehet válogatni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés