2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Franciaországban rekordot döntött az új Covid-esetek száma

Százezer fölé emelkedett Franciaországban szombaton az egy nap alatt újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma, írja az MTI nyomán a 24.

A járvány kirobbanása óta nem volt példa ilyen magas értékre Franciaországban. A hatóságok szombati tájékoztatása szerint 104 611 új esetet találtak. A hétnapos incidencia-mutató szerint százezer lakosra vetítve 647 az új fertőzöttek száma. Az 50 ezres küszöböt december elején lépte át az új fertőzöttek száma, vagyis az érték három hét alatt megkétszereződött, közli a lap.

A francia kormány hétfőn vitatja meg, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt milyen szigorúbb korlátozásokat vezessen be. Jelenleg a védőoltás vagy egy korábbi megfertőződés igazolásával vagy negatív vírusteszt felmutatásával lehet bemenni a legtöbb közösségi térbe Franciaországban, de tekintettel az emelkedő számokra, a negatív teszt a jövőben várhatóan már nem lesz elegendő.

*

A hvg.hu szerint a koronavírus ellen eddig sikeresen küzdő Dél-Koreában is súlyossá vált a helyzet: már 1105 pacienst ápolnak intenzív osztályon, a kihasználtság már megközelíti a nyolcvan százalékot. A távol-keleti országban annak ellenére vált kritikussá a helyzet, hogy magas az átoltottsági arány: a népesség 82 százaléka kapott legalább két oltást, és 30 százalékos azok aránya, akiknek már az emlékeztető vakcinát is beadták.

*

A világon 279 468 752 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 396 662 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban világon 278 884 214 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 392 403 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink