hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Fizetni kell a hévízi kórházban?

Már májustól fizetni kell a hévízi kórházért mindazoknak, akik nem a környéken laknak, vagyis az ott élő 320 ember kivételével a magyar lakosság 97 százalékának. Az ok: idén májustól állami tulajdonba kerülhet a hévízi kórház – írja a Zalai Hírlap alapján a Népszava.

Hévíz önkormányzata 26 százalékban tulajdonos a gyógyfürdőkórházban, a részét korábban háromszáznegyvenmillió forintért vásárolta meg. Ha változások történnek, vagyis a kórház tényleg állami tulajdonba kerül, ezt mindenképpen figyelembe kell venni, vagyis az összeg kompenzálása tárgyalási alapot kell, hogy jelentsen – hangsúlyozta Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Amint arról a lap korábban beszámolt: a városi fürdők államosítására készül a kormány. A kabinethez közeli források szerint tanulmányt készül arról, hogy miként lehetne államosítani az önkormányzatok tulajdonában lévő városi fürdőket és balneológiai központokat, amelyek a csőd szélén tántorognak, vagy már fizetésképtelenség miatt bezárásra is kerültek. Az elképzelésről egyelőre annyi szivárgott ki, hogy holdingszerűen működő állami ernyő alá mentik a nehéz helyzetbe került, de jelentős értéket képviselő komplexumokat.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink