hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Film, színház, kiállítás

 Még javában tart a 36. Magyar Filmszemle: február 8-ig játsszák a versenyfilmeket a Mammut Moziban, valamint az Urániában (a zsűri – mint rendesen – a Millenárison nézi meg a filmeket). Többet közülük – például az Állítsátok meg Terézanyut!, A miskolci boniésklájd, a Nyócker, a Rap, Revü, Rómeó és A temetetlen halott című filmeket – már játszották- játsszák a mozikban.  Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt alkotást, Koltai Lajos Kertész Imre regényéből készített művét, a Sorstalanságot pedig nem a versenyprogramban, hanem információs vetítésen mutatják be – a szemle végén.
 A szakma és a mozirajongó közönség persze nemcsak a „nagyfilmekre”, hanem a dokumentumfilmekre és a kisjátékfilmekre is árgus szemekkel figyel: ebből a kategóriából szoktak kikerülni a következő szemlék fiatal győztesei. Idén az előzsűri 42 dokumentumfilmet és 25 kisjátékfilmet válogatott a szemle programjába – ezeket is vetítik a verseny utánjátszó mozijaiban.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés