hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Fidesz: csak kórház működtethessen intézeti patikát!

Csak a kórházak működtethetnének intézeti gyógyszertárat, ha a parlament elfogadja a fideszes Kovács József, az egészségügyi bizottság elnöke, és frakciótársa, Ódor Ferenc módosító indítványát.

A kormánypárti politikusok a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló törvényt módosítanák, mégpedig úgy, hogy rögzítenék: intézeti gyógyszertárat fekvőbeteg-gyógyintézet létesíthet és működtethet. E szabályozásnak a tervek szerint 2014. január 1-jétől minden kórházi gyógyszertárnak meg kellene felelnie.

Kovács József és Ódor Ferenc javaslatuk indoklásában azt írják: a fekvőbeteg-ellátás területén kialakított fokozott állami szerepvállalás miatt törvényi szinten szükséges kizárni azt, hogy befektetők működtethessék az intézeti gyógyszerellátást. Ezzel szerintük biztosított lenne, hogy megvalósuljon az egységes elveken működő kórházi gyógyszer-, orvosieszköz- és fertőtlenítőszer-ellátási rendszer.

Egy másik módosító indítvánnyal a két képviselő kimondaná a törvényben emellett azt is, hogy az egészségnevelő, népegészségügyi célú tájékoztató kiadványok kivételével tilos a gyógyszertárban forgalmazható termékek ajándékozása a betegeknek.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink