hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Februárban a Lánchídnál

Közelgő gasztroenterológiai konferencia

A Semmelweis Egyetem negyedik gasztroenterológiai továbbképző tanfolyamát február 6-án és 7-én rendezik meg Budapesten, az Atrium Hyatt Szállodában. Tulassay Zsolt professzort, a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinikájának igazgatóját a mára hagyománnyá vált esemény legérdekesebb témáiról kérdeztük.

Mekkora nagyságrendű konferenciáról van szó?

– A Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT) éves kongresszusa mellett, amelyre általában júniusban, Balatonaligán kerül sor, ez az év legfontosabb gasztroenterológiai eseménye a hazai orvosok számára. Rendszerint öt-hatszáz fő jön el. Nemcsak a szakmai program vonzó, hanem a társasági is, akárcsak a végén a vizsgával szerezhető kreditpontok.

Kik hallgatnak itt kiket?

– A gasztroenterológusokon kívül háziorvosok és PhD-hallgatók vannak jelen a legnagyobb számban. Az előadók elsősorban a Semmelweis Egyetem szakemberei, de az MGT reprezentánsainak is nagy szerepük van abban, hogy az érdeklődők a legjelesebb hazai előadókat hallgathatják.

A háziorvos számára mit emelne ki a programból?

– Minden téma érdekes a számukra. A kongresszus struktúrája évről évre változik aszerint, hogy mi a nemzetközi kutatások legaktuálisabb kérdése. Az emésztőrendszeri betegségek legújabb diagnosztikai és kezelési lehetőségeinek azonban mindig szentelünk egy blokkot. Nem csak kikristályosodott módszereket ismertetünk: a szakirodalomban zajló aktuális viták különböző oldalait is bemutatjuk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Varga Zoltán
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés