hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Fáradtan, kiégve

A gyógyító munka régen sem tartozott a kényelmes, nyolcórás foglalkozások közé. Mindig is fokozott odaadást, állandó készenlétet követelt művelőitől, akiknek el kellett viselniük a következményeket: a folyamatos stresszt, a gyakori időzavart és a felelősség nyomasztó súlyát. Az orvostudomány, a technika fejlődésével, a szervezett egészségügyi hálózat és hierarchia kialakulásával a terhek csak nőttek, és szaporodtak az általuk kiváltott testi, lelki betegségek.
Egy 2000-ben született jogszabály szerint minden hatvankettedik életévét betöltött háziorvos, házigyermekorvos és fogorvos köteles lett volna igazságügyi elmeszakértővel megvizsgáltatni mentális és szellemi állapotát. Noha az Alkotmánybíróság a jogszabályt azóta megsemmisítette, ez adott aktualitást annak a vizsgálatnak, melyet az Országos Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Intézet (OMFI) munkatársai több éven keresztül, nagy létszámú orvoscsoporton végeztek.


Folytatás a 6. oldalon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
LÓRÁNTH IDA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés