hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Európai domainbiznisz

Jogi harcok és pénzügyi ügyeskedések kísérik a .eu végződésű domainnevek (némi leegyszerűsítéssel internetcímek) kiosztásának tavaly decemberben indult folyamatát. A magyar cégek és intézmények növekvő, de összességében továbbra is szerény intenzitással vesznek részt a címgyűjtésben.
A legtöbb .eu végződésű címet eddig német szervezetek jegyezték be, ami az ország méretei és gazdasági intenzitása alapján nem meglepő. Annál inkább magyarázatra szorul az alig magyarországnyi területű Hollandia második- harmadik helye, amelyen Franciaországgal osztozik, stabilan megelőzve Nagy-Britanniát.
Az új domaintérben (ami valójában egy másik csoportot jelent a már meglévő .hu, .com, .net és más nevek mellett) az első körben csak a kért elnevezésre védjeggyel rendelkezők, illetve a közszolgálati feladatot ellátó szervezetek juthanak .eu-s domainnévhez. Áprilistól viszont az érkezési sorrend elve érvényesül, vagyis aki előbb igényel – és igénylése minden technikai és jogi előírásnak megfelel –, az nyer. Alapszabály, hogy bármely, az EU területén honos magánszemély, szervezet vagy vállalkozás szerezhet .eu-s domaincímet.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés