hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Energiarabló negatív eszmék

Sajátos eljárás a stressz ellen

„Minden páciens bevételt jelent nekem; örülök, hogy ilyen sok beteg jön hozzám“; „ebből élek; örülök minden sikeres beavatkozásnak”. Ilyen és hasonló mondatokat gyakoroltatnak be esseni lélekgyógyászok stresszes orvos pácienseikkel. Meggyőződésük szerint ugyanis a pozitív hozzáállás segít pozitív irányba átfordítani a negatív gondolatokat. Ennek pedig igen nagy a jelentősége: stressz keltette eszméink ugyanis nemcsak testi tünetekkel tesznek bennünket még idegesebbé – energiakészletünket is megcsapolják.

Dr. Johannes Koepchen és dr. Gerhard Bittner állítja: Mentness elnevezésű módszerükkel – amely évszázadok szellemi bölcsességét és a modern tudomány eredményeit elegyíti a stressz leküzdésére – megszabadulhatunk a nyomástól, a dühtől, és lazábban, elégedettebben, kiegyensúlyozottabban élhetünk.

Diagnosztika: erő és verejték

Terápiájuk első lépéseként tudatosítják a páciensben saját gondolatait. Ennek egyik leglátványosabb eszköze a biofeedback. Érzékelőt erősítenek a bőrre, majd összeköttetésbe hozzák egy versenyautó-pályával. A játékautók egyre sebesebben róják a köröket, ez negatív gondolatokat generál – amelyek hatást gyakorolnak a verejtéktermelésre – tehát változik a kültakaró elektromos ellenállása – mutatta be Johannes Koepchen a felnőttek gyógyítására átalakított gyerekjátékot.

A deltaizompróba is sok résztvevőt lenyűgöz. A vizsgálati alany álló helyzetben, ellenállással szemben, felfelé nyomja vízszintesen kinyújtott karjait. Az izomerő már akkor megváltozik, ha az előtte álló televízió képernyőjére egy síró kisgyerek képét vetítik. A negatív gondolatok tehát valóban energiát rabolnak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Varga Zoltán
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés