hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Előre szóltak a kormánynak, mégis...

A 444 szerint mostanáig titkolta a kormány, mi alapján szigorította 2020-ban az egészségügyi dolgozók másodállását a magánszektorban.

Egészen a Kúriáig ment az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy ne kelljen elárulnia, milyen tanulmányokra alapozta az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetését. Ez volt az a törvény, ami 2020 októberében jelentősen megemelte az orvosok fizetését, de egyúttal szigorú feltételeket is szabott, írja a lap.

Szél Bernadett korábbi országgyűlési képviselő a parlamenti szavazás másnapján kérte ki az előzetes hatásvizsgálatokat, amiket arra hivatkozva titkoltak, hogy jövőbeni döntéseket alapoznak meg. Első fokon tavaly júniusban, másodfokon októberben, a Kúrián idén áprilisban mondták ki, hogy nyilvánosságra kell hozni a dokumentumokat. Hónapokon át mégsem hajtották végre az ítéletet.

Szél ezután a Belügyminisztériumhoz fordult, mivel időközben odatelepítették az egészségügyet. Két évvel a törvény elfogadása után végül kapott egy 43 oldalas szöveget, amiből kiderül, hogy a kormány részben az ellenkezőjét csinálta annak, amit a szakértők javasoltak.

További részletek

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink