hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Elment az orvos, bezár az osztály, Lázár János intézkedik

A kancelláriaminiszter kezdeményezésére kezdődnek tárgyalások ma a hódmezővásárhelyi onkológiai osztály megmentéséről – derül ki a Promenád tudósításából.

Február elsején megszűnik az onkológiai osztály a vásárhelyi kórházban – hangzott el a Szabadság Olvasókörben megrendezett fórumon, ahol Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter azonnali intézkedést ígért az ügyben, írja a lap.

Február elsejétől megszűnik az onkológiai szakrendelés a vásárhelyi kórházban. Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, évek óta a szegedi egyetem működteti az onkológiát, a kórház a helyet biztosítja. Ő maga is aznap értesült arról, hogy a fenntartó szinte azonnali hatállyal megszünteti az osztályt. Ennek oka, hogy Pepo Judit - az egyedüli orvos,  aki ott dolgozott - új munkahelyet talált.  A kórházigazgató szerint az onkológiának Vásárhelyen működnie kell. Hatalmas problémát okozna, ha az ellátás nem lenne a településen. Az egyetem sem a várost, sem a kórházat nem értesítette korábban a szándékáról.

Lázár János azonnali intézkedést kért Almási István polgármestertől és dr. Kallai Árpádtól. A tárgyalások pénteken kezdődnek meg. A település első embere az egyetem rektorához fordul. Lázár elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a városban tovább működjön az onkológia, ha kell, a minisztériumhoz fordulnakolvasható a promenad.hu-n.

(forrás: www.promenad.hu)
hirdetés

Könyveink