hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Elég nagy a baj: mehet együtt a bér meg a nyugdíj

A Magyar Nemzet is úgy tudja, hogy kegyelmet kap a kormánytól az egészségügy – továbbra is lehet majd az ágazatban egyszerre fizetni bért és nyugdíjat.

Az egészségügyi és a felsőoktatási dolgozókra valószínűleg nem vonatkozik majd a Matolcsy György gazdasági miniszter által bejelentett költségvetési egyenlegjavító csomag azon része, amely szerint a közszférában dolgozók nem kaphatnak egyszerre nyugdíjat és munkabért - írja a lap.

Elvi döntést hozott a kormány a közszférában a korhatárt elértek nyugdíjazásáról, valamint a nyugdíj és a fizetés egyidejű felvételének tilalmáról, ám a fő szabály alól több ágazatban kivétel érvényesítendő – közölte a Magyar Nemzet kérdésére az egészségügyi államtitkárság sajtóosztálya. Így például az egészségügy területén vagy a felsőoktatásban a működőképesség fenntartásához fontos, hogy a 62 év feletti munkavállalók meghatározó része továbbra is munkában maradjon. A tárca szerint a kivételezés oka, hogy az adott közfeladatot továbbra is teljesen és biztonságosan lehessen ellátni.

(forrás: MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink