hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Együttműködés a rákmegelőzésért

Együttműködési egyezményt írt alá a Nemzetközi Prevenciós Kutató Intézet (IPRI) és az Országos Onkológiai Intézet (OOI).

Kétoldalú együttműködési egyezményt írt alá a lyoni székhelyű International Prevention Research Institute (Nemzetközi Prevenciós Kutató Intézet) igazgatója, prof. dr. Peter Boyle, aki a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja, és prof. dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

A jelen kétoldalú szerződés megkötése túlmutat a globális együttműködésen.

•          A rákmegelőzés területén elért legújabb eredmények azonnali cseréjét biztosítja

•          Közösen rendezett konferenciák és tudományos ülések megrendezését biztosítja

•          Gyakorlati képzést nyújt a rák-megelőzés stratégiájának területén

•          Lehetőség nyílik magyar kutatóknak arra, hogy a világszerte elismert nemzetközi intézetben ösztindíjasként rövidebb hosszabb időt tölthessenek el és bővítsék ismereteiket az epidemiológia területén.

•          Közös tudományos konferenciák, továbbképző tanfolyamok rendezésére nyújt teret.

A két intézet együttműködése egészen az IPRI 2009-ben történt megalakulásáig nyúlik vissza és azóta folyamatos. A Lyonban évenként megrendezett « Nemzeti Onkológiai Intézetek igazgatóinak » ülésein (National Cancer Institute Directors Meeting) a résztvevő vezetők száma évről évre emelkedik (2014-ben 80, 2016-ban 100 rákintézet első embere vett részt). Kásler Miklós 2011 óta tagja a szervezet igazgatási bizottságának (Alliance of National Cancer Institutes and Directors – Steering Committee ) és az OOI főigazgatójaként és a tudományos tanácsadó testület tagjaként részt vett többek között a francia székhelyű intézet  jelentésének elkészítésében, amely az emlőrák helyzetét taglalta világviszonylatban (World Breast Cancer Report).

(forrás: Országos Onkológiai Intézet)
hirdetés

Könyveink