hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Egészségpolitika

Egynapos sebészet Móron

Európai uniós támogatással, egynapos sebészetet alakítanak ki a Móri Városi Kórházban; évente háromezer műtétet végeznek majd; a keddi műszaki átadáson részt vett az egészségügyi miniszter is.
A móri kistérség évi mintegy 110–120 ezer járóbetegét ellátó városi kórház mintegy 691 millió forint európai uniós támogatást nyert az egynapos sebészet létrehozására – mondta el Székely Tamás.
 
S mivel az önkormányzat a 10 százalékos önrész biztosítása mellett a kórházi járóbeteg-szakrendelő felújítását is finanszírozza, mintegy 1 milliárd forint értékű egészségügyi beruházással gyarapodik a város és a kistérség – tette hozzá a miniszter.
 
Mint mondta, az egynapos sebészetek nagy előnye, hogy költséghatékonyan működtethetők, a betegek pedig megszokott környezetükben, otthonukban lábadozhatnak.
 
Balika Zoltán főigazgató közölte: Mór egynapos sebészetén sebészeti, érsebészeti, plasztikai sebészeti, szemészeti, térdsebészeti és nőgyógyászati beavatkozásokat végeznek majd. A betegeket a szükséges engedélyek megszerzését követően, várhatóan május végétől fogadják majd.
 
A teljes projekt – beleértve a pénzügyi elszámolást is – az év végére fejeződik be, de a hátralevő építési, kivitelezési munkákkal augusztus végére végeznek.
 
MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink