hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Egyetemi verseny: erősített a Semmelweis

A hallgatói és oktatói kiválóság alapján a Semmelweis Egyetem vezeti a HVG most megjelent friss felsőoktatási rangsorát – közli honlapján az egyetem.

Az összesített rangsor összeállításakor figyelembe vették a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a B2-es vagy C1-es nyelvvizsgával felvett hallgatók átlagát, a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek számát, a tudományos fokozattal bíró oktatók számát és arányát, az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók számát, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók arányát.

Az oktatói alrangsorban a tavalyi erőviszonyokhoz képest jelentősebb az átrendeződés. Kiugróan javultak a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem minősített oktatókra vonatkozó mutatói. A Semmelweis Általános Orvostudományi Karán egyik évről a másikra 148, az egyetem egészét tekintve pedig 180 fővel nőtt a minősített oktatók száma.

A karok összesített rangsorát a SE Általános Orvostudományi Kara vezeti, mely a hallgatói kiválóság tekintetében a harmadik, az oktatói versenyben második. A 154 kar közül a tizenötödik helyre került a SE Gyógyszerésztudományi Karolvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink