hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Egyelőre marad a TAJ-kártya

Az első negyedévében elkészül az informatikai háttér, azután az e-személyiről olvasható a TAJ-szám, írja a Világgazdaság.

Tavaly novemberben az egészségügyi szervezetek (kórházak, szakrendelők, háziorvosi rendelők, patikák) 83 ezer kártyaolvasót kaptak, de a kapcsolódó informatikai fejlesztések még folyamatban vannak. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) tájékoztatása alapján a Világgazdaság azt írja, várhatóan 2018 első negyedévében elkészül a szükséges informatikai háttér, és azután az egészségügyi dolgozóknak lehetőségük nyílik arra, hogy az e-személyiről olvassák ki a társadalombiztosítási azonosítót.

A TAJ-kártya azonban még jó darabig biztosan nem szűnik meg. Ennek egyik oka, hogy az e-személyihez kapcsolódó szolgáltatások önkéntesek, másrészt érvényben vannak olyan 2016 előtt kiadott személyi igazolványok, amelyeket 65 év felettieknek már lejárat nélkül adnak – márpedig az egészségügyi szolgáltatás igénybe vevői között ők túlreprezentáltak. Aki azonban e-személyivel rendelkezik, kiválthatja a tajkártya használatát minden kártyaolvasóval felszerelt szolgáltatónál.

(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!