hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Egy év múlva kész a csillagpont

A magyar egészségügyben jelenleg a kitartó munkának, a helytállásnak, az áldozatvállalásnak, és nem az egyéni karrierépítésnek van itt az ideje – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője Miskolcon.

Harrach Péter abban bízik, hogy az ágazat előbb-utóbb átalakul, felépül, mint ahogy a miskolci épület is. A frakcióvezető ezt kedden mondta, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel megtekintette a főként uniós forrásból, több mint 10 milliárd forintból épülő kórházat.

Semjén újságírók előtt arról beszélt, hogy az egészségügyért annyit egyetlen kormány sem tett, mint a jelenlegi, ám az is nyilvánvaló, hogy rövid idő alatt minden problémát nem lehet megoldani.

Miskolcon, a megyei kórház területén az elmúlt évben kezdődött meg az úgynevezett csillagpontkórház építése. Csiba Gábor, a megyei intézmény főigazgató főorvosa a keddi eseményen azt mondta: a csaknem 17 ezer négyzetméter alapterületű, 354 ágyas kórház az észak-magyarországi régió legkorszerűbb létesítménye lesz, a tervek szerint egy év múlva készül el. Az intézményben kap helyet egyebek mellett az új sürgősségi és baleseti osztály, az új képalkotó diagnosztikai egység, a központi klinikai laboratórium, a központi műtőegység nyolc műtővel és a 24 ágyas központi intenzív osztály.

A csillagpont elnevezés arra utal, hogy az épület a kórház központi terére tervezett három szárnyból áll, amelyeket folyosók kapcsolnak össze, és ennek köszönhetően a jelenlegi pavilonos rendszer átalakul.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink