hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Egri kórház: nincs pénzük a dolgozók követelésének kifizetésére

Az egri Markhot Ferenc Kórház költségvetésében nincs fedezet a cafeteria kifizetésére, mivel 1,2 milliárd forint kifizetetlen szállítói tartozásuk is van - tájékoztatta a kórház megbízott főigazgatója az MTI-t.

Tóth Ildikó ezt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) keddi tájékoztatására reagálva közölte. A MaSZSZ közlése szerint jogerősen is pert nyert a szakszervezet az állam ellen, az ítélet értelmében kétszázmillió forintnyi cafeteriát kap az egri kórház mintegy 1500 dolgozója, aki két éve, az intézmény állami kézbe kerülése óta nem kapta meg a béren kívüli juttatást.

A kórház megbízott főigazgatója hangsúlyozta: még nem kapták meg az ítéletet, így csak a szóbeli kihirdetés alapján tudnak véleményt mondani. Ennek alapján úgy látják, a szóban forgó ítélet csak arra az öt dolgozójukra terjed ki, aki a pert indította. Azaz nincs arról szó, hogy kétszázmillió forintot ítélt volna meg a bíróság a szakszervezet keresete alapján - olvasható a főigazgató közleményében.
Tóth Ildikó ugyanakkor úgy vélte: téves az a feltételezés, amely szerint az állam kötelessége a szakszervezet által leírtak szerint a kifizetés forrását biztosítani. Ezt az intézménynek saját hatáskörben kellene megteremtenie, ezért tárgyalást folytatnak majd a dolgozókkal, ismertetik a kórház álláspontját, és meghallgatják a dolgozók véleményét - írta.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink