hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Egészségügyi hiányszakmákra képeznek munkaerőt Kapuváron

Győr-Moson-Sopron megyében az egészségügyi hiányszakmák pótlására, különféle szakterületeken dolgozó szakasszisztensek, szakápolók képzésére 27,6 millió forint uniós támogatást nyert el a kapuvári Lumniczer Sándor kórház - írja a Nyugathír.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében jutottak hozzá az összeghez, amelyből egyebek között kardiológiai és érrendszeri szakasszisztenst, és foglalkozás-egészségügyi szakápolót, továbbá műtősegédet képeznek - mondta a keddi projektindító sajtótájékoztatón Benedek Zoltán főigazgató.

A projekt részeként száznál több munkatárs, a szakdolgozók nagy része részesül stresszkezelési és regenerációs felkészítésben. Erre azért van szükség, hogy oldja a megfeszített munkával együtt járó feszültségeket - magyarázta a főigazgató. Az említett képzések teljes tandíját, a jegyzetek árát, valamint a képzésekkel kapcsolatos utazási költségeket pályázati forrásból finanszírozzák - tette hozzá az intézményvezető.

Az érintett munkatársakat a képzések lebonyolítása után legalább egy évre, amennyiben viszont a képzés ennél hosszabb idejű, akkor minimum a képzés idejével megegyező időtartamban tovább foglalkoztatja az egészségügyi intézmény.

A teljes cikket a Nyugathír oldalán olvashatja.

(forrás: Nyugathír)
hirdetés

Könyveink