hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Égési kötszerek beszerzését támogatta a Tigáz

A TIGÁZ Zrt. félmillió forinttal támogatta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt égési kötszerek beszerzésében.

A Tigáz Zrt. a tavalyi évhez hasonlóan 2014-ben is támogatja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat alapítványát, amely 1999. óta végzi életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni mentését és szállítását az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben. Az alapítvány munkájára nagy szükség van, hiszen Budapesten és környékén, az észak-magyarországi, valamint az észak- alföldi régióban évente több mint 3500 gyermeket lát el. Az alapítvány magasan képzett gyermekmentős csapatokkal és egyedülálló gyermekrohamkocsival, valamint gyermek-mentőorvosi kocsival rendelkezik, amelyekkel az elmúlt 14 évben több mint 30.000 bajbajutott kisgyermeken tudtak segíteni. Az alapítvány nem részesül állami támogatásban, működése lakossági segítségtől, vállalati- és magán adományoktól függ.

A tavalyi esztendőben a Tigáz Zrt. szintén 500.000 forinttal járult hozzá egy olyan életmentő készülék megvásárlásához, amellyel a mentők már a helyszínen diagnosztizálhatják a szén-monoxid-mérgezést.

hirdetés

Könyveink