hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Egerben nem bontottak szerződést a HospInvesttel

Nem bontotta fel a HospInvesttel az egri kórház működtetéséről szóló szerződést a hevesi megyegyűlés, miután a szocialisták távolmaradása miatt határozatképtelennek bizonyult a Fidesz által kezdeményezett keddi rendkívüli ülés.

A Fidesz arra hivatkozva kezdeményezte a kontraktus felbontását, hogy a tisztiorvosi szolgálat visszavonta a kórház kardiológiai osztályának működési engedélyét. Értelmezésük szerint - mint azt Tatár László, a Fidesz frakcióvezetője a sikertelen ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta - ezzel sérült az intézmény szerződésben vállalt súlyponti jellege. Vagyis szerződésszegés történt, ami a megállapodás felbontását indokolja. A politikus úgy vélekedett, hogy a megyét vezető szocialisták nem bújhatnak ki a politikai felelőség alól, hiszen a testület működési szabályzata szerint határozatképtelenség esetén nyolc napon belül újra össze kell hívni a közgyűlést.

Herman István, a Fidesz frakcióigazgatója közölte: azt javasolják, hogy ebben a helyzetben a szerződés felmondása után a megye és Eger városa közös gazdasági társaság keretében működtesse az intézményt.
A közgyűlés szocialista frakciója politikai haszonszerzési kísérletnek minősítette közleményében a Fidesz kezdeményezését. Egyben emlékeztettek arra, hogy a Fidesz az elmúlt időszakban immár harmadszor nyújtotta be a szerződés felbontására vonatkozó határozati javaslatot, "mondvacsinált" indokokra hivatkozva. A közgyűlés szocialista elnöke, Sós Tamás által jegyzett közleményben azt is megemlítik, hogy a tisztiorvosi szolgálat márciusig adott határidőt az osztály működési feltételeinek biztosítására.
A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés 2008. március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink