hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Drogprevenciós program Nógrádban

Nógrád megye két leghátrányosabb helyzetű kistérségében, a salgótarjániban és a bátonyterenyeiben indítanak drogprevenciós programot európai uniós támogatással; a két éves projekt keretében 14 és 26 év közötti, különösen veszélyeztetett fiatalokat szólítanak meg.

A Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete (MESE) konzorciumi partnereivel 48,8 millió forintot nyert a prevencióra a társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) pályázatán – mondta el Uramecz János, az egyesület elnöke. Fő célnak nevezte, hogy olyan alternatív programokat, közösségi elfoglaltságokat biztosítsanak a fiataloknak, amelyekkel nemcsak értelmesen töltik el az idejüket, hanem olyan kompetenciákat is szereznek, amelyek a későbbi életvitelüket is segíti.

Ahhoz, hogy elérjék a célcsoport tagjait, megszólítják a középiskolákat, a Vöröskeresztet és az integrált közösségi szolgáltató tereket is.

A MESE konzorciumi partnere a bátonyterenyei Együtt Közösen Egymásért Egyesület és a salgótarjáni Palló Ifjúságsegítő Egyesület. Vezetői, Kékesi Katalin és Godó Anna elmondták: létrejött már a salgótarjáni prevenciós központ, a program két állandó külső helyszíne a zagyvarónai és a kisterenyei közösségi ház lesz. A közösségi terekben a szabadidős tevékenység vagy a versenysport lehetőségeit is biztosítják, lesznek kézműves-, kompetencia- és készségfejlesztő, művészet- és mozgásterápiás foglalkozások. Technikai eszközökkel, információkkal, játékokkal felszerelt prevenciós mikrobusszal is járják a településeket.

A programot addiktológiai, mentálhigiénés és pályaválasztási szakemberek segítik, mellettük kulcsszerepük lesz az önkéntesen segítő fiataloknak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink