hirdetés
hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Drágán fizethetnek

Döntés előtt az angolok

Ha Nagy-Britannia csatlakozik az euróövezethez, akkor az országnak fel kell adnia a temérdek állami pénzt felemésztő Nemzeti Egészségügyi Szolgáltatást (NHS). Az Európai Központi Bank jelentésében foglaltak az eurót ellenzők malmára hajtják a vizet.

Az európai gazdaság nem tudja fenntartani a brit nemzeti egészségügyet, ezért ha a britek bevezetik az eurót, le kell mondaniuk az állami adókból fenntartott rendszerről. Az Európai Központi Bank (EKB) jelentése szerint az ingyenes ellátást a sürgősségi esetekre kellene korlátozni. Ha az adózók pénzéből fenntartott szisztéma fennmarad, Nagy-Britannia visszahúzza az európai gazdaságot és megnöveli az inflációt. Az idősebb briteknek is le kell mondaniuk az állami nyugdíj melletti, adó alapú egészségügyi szolgáltatásokról. A rendszert állami kölcsönökből sem tudnák fenntartani, miután óriási összegről van szó. A brit egészségügyi minisztérium szóvivője szerint viszont a kormány soha nem veszélyeztetné az ingyenes egészségügyi ellátást. „Mindaddig, amíg munkáspárti kormány van hatalmon, az egészségügyet az adókból finanszírozzuk. Az egészségügyi szolgáltatásokat a jövőben is a szükségletek fogják me0ghatározni, nem pedig a rászorultak anyagi helyzete.”

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés