hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Digitalizálás házilag

A digitális zenelejátszók terjedésével egyre nagyobb az igény a hagyományos hangkazettára felvett – főként zenei – anyagok digitalizálására. Erre a közelmúltig csak drága és bonyolult megoldások léteztek, a legújabb mp3-lejátszók azonban kínálnak egy olcsó kerülőutat.
 A digitalizálás klasszikus útja a számítógépeken keresztül vezet. Kell hozzá egy jó minőségű, a megfelelő bemenetekkel rendelkező hangkártya (hogy a magnót össze lehessen kötni a számítógéppel), és magas fokú zajszűrés, különben a felvétel élvezhetetlen lesz. Ha a hanganyag átkerült a PC-re, akkor következik a munka neheze: a kazetta gyakorlatilag egyetlen (hang)fájl a gép merevlemezén, tehát el kell végezni a számokra bontást, a számok közti szünetek „beépítését” – különösen akkor, ha a zenéket nem az eredeti sorrendben akarjuk lejátszani, vagy egyes felvételekre külön is szükségünk van. A hangkártya, a kábelek és a szükséges szoftverek olyannyira megdrágítják és megnehezítik az akciót, hogy az általában már meghaladja egy átlagos felhasználó türelmét. Az otthoni digitalizálással így kevesen próbálkoznak, de akkor sem járunk jobban, ha ugyanezt a munkát mással végeztetjük: egy kazetta CD-re írásáért akár 3000 forintot is elkérnek, míg például ugyanez fordított irányban néhány száz vagy maximum 1000 forintból megoldható.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés