hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Debreceni kardiológiai napok

Március 3-tól kilencedszer

Édes István (a konferencia elnöke) és Czuriga István (a titkára) egyetlen alkalomra tervezték közös ötletüket, a Debreceni Kardiológiai Napokat (március 3–6.), de az 1996-os kezdés óta hagyomány lett belőle. A konferencia titkára lapunknak adott interjújában elmondta: a tanácskozás elsősorban a továbbképzést szolgálja, s a hallgatók könyv alakban is kézhez kapják az előadások teljes anyagát.

Összefoglalná a Kardiológiai Napok fejlődését?

– Az első alkalommal, 1996-ban 400 résztvevőnk volt, főleg háziorvosok és belgyógyászok, kisebb részben kardiológusok. Ma már zömmel kardiológusok jönnek el, és az érdeklődők száma megközelíti az 1500-at. Kinőttük az eredeti helyszínt is a klinikák elméleti tömbjében, és mind több biztatást kapunk a folytatáshoz.

Az elméleti tömbben már 1999-ben sem lehetett moccanni ezeken a napokon, ám a mostani helyszín sem sokkal tágasabb.

– Már megszülettek a Debreceni Kongresszusi Centrum tervei: tudomásom szerint 2006-ban elkészül a régi művelődési központ helyén. Nagyon várjuk, mert egyelőre valóban szűken vagyunk. Most a programot össze kell hangolni az egyetemi oktatással, ráadásul csak két terem áll rendelkezésünkre.

Mi vonzza a háziorvosokat egy kardiológiai konferenciára?

– Elintézhetném annyival, hogy a kreditpontokért jönnek, de meggyőződésem szerint nem ez a teljes igazság. Vonzerőként szokták említeni a konferencia posztgraduális jellegét: tisztán továbbképzést kap a hallgatóság, meghatározott témákban, előre felkért előadóktól. Ezenkívül egyedülálló a hazai gyakorlatban, hogy a résztvevők könyv formájában kézhez kapják az előadások teljes anyagát ábrákkal, irodalomjegyzékkel. Ez a kötet nagyon népszerű, sokan hónapokkal a konferencia után is telefonálnak érte, mert az up-to-date anyagok jól felhasználhatók, például a szakvizsgára készülőknek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Varga Zoltán
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés