2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Csökkenhet a londoni nővérek bérét fedező költségvetés

Az ápolónők bérére szánt költségvetés megfelezését helyezte kilátásba a londoni egészségügyi szolgálat (NHS), amely szerint a megszorításokkal több százmillió fontot lehetne megtakarítani – adta hírül a The Guardian című brit napilap hírportálja.

A Nursing Times című folyóirat birtokába jutott dokumentumok szerint az NHS azt javasolja az intézményeknek, hogy a kórházi dolgozók létszámát a klinikai szükségletekkel próbálják összehangolni.

A javaslat értelmében például az Észak-Middlesexi Egyetemi Kórház 7 millió fonttal, az Imperial College Healthcare pedig 54 millió fonttal kevesebbet költene ilyen célra, amely az ápolónőkre fordított költségvetés nagyjából harmadát tenné ki. Más kórházaknál 50 százalékos lenne a csökkentés. A szakértők összesen 18 kórház pénzügyeit vizsgálták át.

A szakszervezetek arra figyelmeztettek, hogy a javasolt megszorítások mértéke az alapvető területi ellátást érinti. Az ápolónők országos érdekvédelmi szövetsége (RCN) pedig hangsúlyozta, hogy a nővérek számának csökkentése problémákhoz vezethet a betegek gondozásánál.

A londoni NHS jelentése szerint nem bizonyítható egyértelműen, hogy az ápolónők számának emelkedése az ellátás színvonalának növekedését eredményezi.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink