hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Március 16.– április 1.

A részletes program – műfajonkénti, naponkénti, de akár szereplők szerinti bontásban is – legbővebben a honlapon található meg (www.budapestitavaszifesztival. hu), alább a várható „ászokra” hívjuk föl a figyelmet. Dmitrij Baskirov zongoraestje március 26-án lesz az MTA dísztermében; a Bartók Vonósnégyes ötvenedik születésnapját ünneplő koncert pedig – Kocsis Zoltán közreműködésével – a Zeneakadémián március 27-én. Maxim Vengerov március 30-án a Művészetek Palotájában többek közt Mozart-, Beethoven- és Prokofjev-műveket hegedül; a Millenárison megismétlik a tavalyi fesztivál egyik legnagyobb sikerét: Kovalik Balázs Mozart-maratonját, előbb egyenként, három egymást követő estén (21-én Figaro házassága, 22-én Cosí fan tutte, 23-án Don Giovanni), majd 25-én egy nap mind a hármat.
  Fesztiválbemutató lesz a Vígszínházban: Csehov Cseresznyéskertjét Alföldi Róbert rendezésében játsszák 17-én, 29-én pedig a Művészetek Palotájában a Lausanne- i Théâtre Vidy vendégszerepel Heiner Goebbels rendezésével és zenéjével. Március 30-án a Katonában lesz premier: Goldoni A karnevál utolsó éjszakája című darabját Zsámbéki Gábor rendezi.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés