hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Az Omninvest Kft. sajtóközleménye

Az Omninvest Kft. a 2 milliárd forintos pályázati támogatás igénybevételéről a sajtóban megjelent, KEHI vizsgálati jegyzőkönyvre vonatkozó hírek kapcsán a következő tájékoztatást adja.

Az Omninvest Development Kft. pályázaton való részvétele, a támogatási szerződés megkötése az akkor hatályos magyar jogszabályoknak megfelelt. A kutatási tevékenység megvalósítása, valamint a pályázat szakmai és pénzügyi elszámolása során a cég a támogatási szerződés előírásait betartva, jóhiszeműen járt el, a vállalt kutatási tevékenységet elvégezte.

Ugyanakkor 2010 tavaszán tudomásunkra jutott, hogy az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága vizsgálatot folytatott a támogatással kapcsolatban, amelynek során megállapította, hogy a szóban forgó kutatási tevékenység elszámolása egy olyan uniós direktívába ütközik, amely a 2006. évben a magyar jogrendbe még nem került átültetésre, ezáltal a szerződő felek előtt nem volt ismert.

Az Omninvest Kft. az NKTH-val történt egyeztetések alapján hetekkel ezelőtt írásos kötelezettséget vállalt a 2006-ban felvett támogatási összeg visszafizetésére. Ennek részleteiről az NKTH nélkül, önállóan nem áll módunkban nyilatkozni.

A támogatási összeg visszafizetésére vállalt kötelezettségünk ugyanakkor nem jelenti azt, hogy cégünk elismeri a velünk szemben a sajtóban megfogalmazott vádakat.

A visszafizetésre vonatkozó kötelezettség-vállalás hátterében az új magyar tulajdonosok döntése áll, amely a következő indokok alapján született meg a közelmúltban:

- az új tulajdonosok meg kívánják őrizni a cégnél meglévő több száz munkahelyet, illetve

- akaratukon kívül nem akarják abba a helyzetbe hozni a magyar államot, hogy konfrontálódnia kelljen az EU-val a pályázati kifizetések elszámolása során.

hirdetés

Könyveink