hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Az idei év elektronikai újdonságai

 Mindent a szemnek

 A kora tavasz minden évben az elektronikai újdonságok bemutatásának időszaka: a gyártók mindazt felvonultatják, amitől az év végéig (de legalábbis a karácsonyi bevásárlószezonig) a legnagyobb piaci sikert remélik. Idén a szemre-, illetve a szemnek való készülékek viszik a prímet, de az új területekre kalandozó iparág a cipőket sem hanyagolja el.

 A televíziógyártók között immár vagy két éve folyik a nem hivatalos, de annál keményebb küzdelem a legnagyobb LCD képernyő megalkotójának jutó címért. A dolog természetéből fakad, hogy a kitüntetéssel nem járó, de nagy presztízsű „díjat” minden érintett csak rövid ideig birtokolja. A versengésben a távol-keleti gyártók állnak az élen – legutóbb például a dél-koreai Samsung jelentette be, hogy elkészítette a világ legnagyobb LCD tévéjét. Az 57 colos (145 cm) képernyő 43 centiméterrel nagyobb az eddigi csúcstartó (történetesen a japán Sharp) modelljénél. A Samsung csúcsra jutásának kettős értéke van: egyrészt a sajtó mindig „megénekli” a győztest, ami nem elhanyagolható ingyen reklámot jelent, másrészt a Samsung ezzel a lépéssel betört az eddig kizárólag plazmatévék uralta területre, az óriás képernyők piacára. A – feltehetően csak átmenetileg – világbajnok készüléket az érdeklődők március 10. és 16. között megrendezett hannoveri CeBITen, Európa legnagyobb számítástechnikai és szórakoztató elektronikai újdonságainak vásárán ismerhették meg. A premieren egészen különleges képélességgel kápráztatták el a nagyérdeműt, élőben cáfolva, hogy

 az LCD képernyők

  műszaki akadályok miatt nem képesek nyújtani a plazmaképernyők és projektorok méretét és látványminőségét.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés