2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Az Emmi nem tilthatja ki a sajtót a kórházakból (Bővítve: Az Emmi...)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) jogtalanul utasította ki a sajtót a kórházakból – ezt mondta ki a Fővárosi Törvényszék a Telex szerint.

A Fővárosi Törvényszék ítéletének indoklásában szerepel, hogy amikor az Emmi azt közölte a Telexszel, hogy „a sajtó számára az MTVA-MTI közreműködésével biztosítjuk a fotókat, felvételeket, tekintettel arra, hogy a járvány továbbra is erősen terjed, járványügyi készültség van”, akkor egy olyan ügyben döntött, amely nem tartozott a hatáskörébe.

A bíróság szerint az Emmi csak irányítási jogot gyakorol a kórházak felett, és a minisztérium sem hivatkozott olyan jogszabályra, amely alapján a sajtókérelmekről jogszerűen dönthetett volna.

A bíróság szerint az egészségügyi intézmények vezetőinek kell elbírálnia a fotózási/riportkészítési kérelmeket – írja a Telex.

Frissítés:

Szerdán este az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben azt írta, hogy a baloldali sajtóban félrevezetően jelent meg cikk a Fővárosi Törvényszék Emmi-re vonatkozó ítéletével kapcsolatban. Az Emmi nem hozott döntést a Telex hivatkozott megkeresésével kapcsolatban, ugyanis a baloldali sajtóorgánum fotózási szándékát a kórházak, egészségügyi intézetek utasították vissza. Az Emmi az intézményvezetői döntésekkel összhangban adott segítő tájékoztatást a megoldásra.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink