hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Az egészség a legfontosabb

 Ez a jelmondata a világ harmadik legnagyobb gyógyszeripari vállalatának, a Sanofi-Aventisnek. A Chinoin Rt. francia tulajdonosának 2004-es „kombinált” pro forma értékesítése az összehasonlító adatok alapján 10 százalékkal növekedett, és elérte a 25 418 millió eurót. Magyarországon a cég tavaly 40 milliárd forintos forgalmat könyvelt el, és 60 milliárd forint értékben exportált. A vezérigazgatóval, Frédéric Ollier-val beszélgettünk.

 Milyen szerekkel van jelen a világpiacon, illetve Magyarországon a Sanofi-Aventis?

  – A vállalat nagyon széles termékskálával rendelkezik. Ebben megtalálhatók világszerte ismert innovatív gyógyszerek, mint például a trombózis kezelésére szolgáló Clexane, az aterotrombózis szere, a Plavix, az emlőrák elleni Taxotere és a vérnyomáscsökkentő Aprovel. De jelen vagyunk régebbi termékekkel, amelyek közül egyeseket Magyarországon fedeztek fel. Ilyen például a Jumex, amely anti-parkinson szer, vagy a No-Spa görcsoldó.

 Melyek a legsikeresebb, legkeresettebb készítmények?

 – Mint Magyarország első számú gyógyszervállalata, a Sanofi- Aventis vezető szerepet játszik több fontos terápiás területen, így a vérnyomáscsökkentőktől az altatókig, a hosszú hatású inzulintól a rákellenes készítményekig.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés