hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Autóval és pénzzel mentenek

Hatvan új mentőautó érkezik a mentőszolgálathoz, az év végi "kasszasöprésből" pedig 27 milliárd forintot kapnak az intézmények – jelentette be a szaktárca.

Az MTI tudósította sajtótájékoztatón Balog Zoltán miniszter elmondta, hogy ezzel a beszerzéssel másfél év alatt 120 új autóval sikerült gazdagítani az Országos Mentőszolgálat eszközparkját. A következő években pedig a különböző uniós és belföldi források felhasználásával folytatódik a mentőautók folyamatos cseréje, illetve fejlesztése.

Szócska Miklós arról beszélt, hogy amikor államtitkárként először körülnézett a mentőszolgálatnál, akkor minden harmadik autó nagyjából 1 millió 800 ezer kilométer futott.

Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója felidézte, hogy a közelmúltban az egyik ilyen új jármű balesetben felborult, de a belső rögzített eszközök és a bútorzat a helyén, a beteg pedig a hordágyon maradt. Kiemelte: az új autók olyan biztonságos berendezésekkel és olyan technikai felszerelésekkel vannak felszerelve, hogy mind a beteg, mind a járműben dolgozók maximális biztonságban legyenek.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink