hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Asztali számítógépek

Eltűnő idők nyomában

Mintha az asztali számítógép lassan kimenne a divatból: évek óta stagnál vagy csökken iránta a kereslet. Tavaly ugyan közel 12 százalékkal több PC-t adtak el, mint egy évvel korábban, ám ez szinte kizárólag a mobil számítógépek miatt volt így. A hagyományos asztali számítógépek immár a háztartásokból is kiszorulnak. Jelenleg csupán a leginkább árérzékeny magánfogyasztók, illetve a valamilyen speciális alkalmazást, tehát fokozott teljesítményt igénylő vevők ragaszkodnak ezekhez. Ők is elsősorban a költségek miatt: ugyanaz a grafikus megoldás egy laptopnál akár háromszor többe kerülhet – holott egyébként legfeljebb másfél-kétszeres az árkülönbség. Az asztali számítógépeknél a tavalyi esztendő újdonsága a komplett, tehát a

monitort is tartalmazó

 konfigurációk megjelenése a 100 ezer forint körüli árkategóriában. Az elején még úgy tűnt, hogy ezeket a csomagokat kizárólag a katódsugaras monitorok drámai áresése miatt lehet ennyiért adni, decemberben azonban már 15 colos LCD-monitorral is kínáltak gépet százezerért. Ez azért elgondolkodtató, mert egy nem teljesen ismeretlen márkájú lapos monitor legalább 50 ezer forintba kerül, tehát a számítógépre sem jut több 50 ezernél.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés