hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

06-40-200-320

Antidiszkriminációs jelzőrendszer

Újraindítja az országos antidiszkriminációs jelzőrendszerét a Kézenfogva Alapítvány; telefonon várják azok jelentkezését, akik fogyatékosságuk okán kerültek hátrányos helyzetbe - közölte az értelmi és halmozottan fogyatékos embereket segítő alapítvány.

Az alapítvány a nagy érdeklődésre való tekintettel újraindítja az országos fogyatékosságügyi antidiszkriminációs jelzőrendszert és az ahhoz kapcsolódó jogsegélyszolgálat működését. A 06-40-200-320–as helyi tarifával működő kék számon az egész ország területéről várják azok jelentkezését, akik fogyatékosságuk okán kerültek hátrányos helyzetbe életük lakhatási, foglalkoztatási, képzési-oktatási, egészségügyi és szociális színterein, vagy szolgáltatások igénybevétele során - áll a közleményben.

A Kézenfogva Alapítvány, a Szimbiózis Alapítvány és az Autisták Országos Szövetsége "Ne hagyd magad" nevű programja gerincét az antidiszkriminációs jelzőrendszer képezte, amely Magyarországon az első, kifejezetten értelmi fogyatékossággal, autizmussal és halmozott sérültséggel élő emberek és hozzátartozóik diszkriminációs – és egyéb jogi – panaszaira nyújtott segítséget. Tavaly, a jelzőrendszer nyolchónapos működése alatt 113 eset érkezett a jogászokhoz. A bejelentők többsége az érintett édesanyja volt.

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés