hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Könyvbemutató

Andrzej Szczeklik: Betegek, betegségek, avagy miben rejlik az orvoslás lelke

Andrzej Szczeklik: Koré. Betegek, betegségek, avagy miben rejlik az orvoslás lelke – a lengyel orvosprofesszorral könyvéről, amely az orvoslás történetét kapcsolja össze a kultúra és a művészet történetével, Németh Dezső pszichológus, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa beszélget.

Andrzej Szczeklik, kiváló krakkói belgyógyász, szív- és tüdőspecialista, tudós és kutató második magyarul megjelenő könyvében humanista megközelítéssel és művészi intuícióval segít nekünk áttekinteni az orvostudomány legkorszerűbb elméletét. Akárcsak a magyar nyelven három évvel ezelőtt megjelent Katharszisz című könyvében, e műben is kapcsolatot teremt a legújabb tudományos felfedezések és a mitológiai őskezdetek között. Ezúttal egyéniségét és a kort, a nyolcvanas-kilencvenes évek Krakkóját is megismerhetjük, akárcsak klinikáját, ahol olyan pácienseket is kezelt, mint Czesław Miłosz vagy Sławomir Mrożek.

2008. november 20. szerda, 18 óra:
Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, Előadóterem, Bp. IX., Tűzoltó u. 58., bejárat az Üllői út felől

2008. november 20. csütörtök, 18 óra:
Lengyel Intézet, Budapest VI., Nagymező u. 15.

Forrás: Európa Kiadó


 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés