hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Állami támogatás a magyar biotech cégeknek

 Heteken belül el kell készülnie a hazai biotechnológiai ipar fejlesztési programtervének – jelentette be Kóka János gazdasági miniszter. Az érintett vállalatokat az állam csak az indulási szakaszban segíti pénzzel, később a kockázati tőkéé lesz a főszerep. Az iparág feladatait az idén jelöli ki a tárca, a programot jövőre fogalmazza meg, a megvalósítás pedig 2007- ben kezdődik.
 A szakma azonnal lehetőséget látott a miniszter kezdeményezésében. Inkubátorház létesítését, a biotechnológiai cégek indulását segítő „magvető” tőkét, hatékonyabb adókedvezményt és felsőoktatási képzést kért a minisztérium számára összeállított beadványában. Duda Ernő, a Biotechnológiai Szövetség elnöke szerint meg kell állítani a pazarlást, azt, hogy azért vesznek el a hazai alapkutatási eredmények, mert szabadalmaztatásukra nincs pénz. Ráadásul ugyanezen eredményekből külföldi vállalkozók, cégek gazdagodnak meg.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Világgazdaság
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés