hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Alagút a Kútvölgyi és a János között?

Alagút kötheti össze a Szent János és a Kútvölgyi kórházat, mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos.

Cserháti Péter az illetékes önkormányzati vezetőkkel történt keddi egyeztetését követően azt mondta: a Szent János Kórházat és a Kútvölgyit egy alagúttal kötnék össze, valamint változna a környék közlekedése is.

„Esetleg a Gábor Áron utca folytatásában a honvédelmi ingatlanon és a villamossíneken keresztül egy keresztút alakulhatna ki, amelyik föl tud vinni és le tudja vágni azt éles fordulót a Szilágyi Erzsébet fasor végén. A másik irányból most a fogaskerekű vágja el a Városmajor utcai klinikát ettől a tömbtől, ha ott egy összeköttetést tudnánk létesíteni, a fogaskerekű fölött, akkor abból az irányból is javítható a megközelíthetőség.”

A Kútvölgyi tömbjéről szólva arról mondta az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy jelenleg nem mernek új vagy többletkapacitással tervezni.

„Ha komfortosítunk és egy XXI. századi tömböt szeretnénk létrehozni magas szintű diagnosztikával, összevont műtőblokkal, high-tech képalkotóval, emelt CT-diagnosztikával, akkor ott még az ágyszám csökkenhet is, olyan 250 körülire. A másik kérdés a Sportkórház körülbelül 100 ágynyi kapacitása és egyéb funkciói, szakhatóság és járóbeteg-tevékenysége, az úgynevezett G épületének lebontása és átalakítása. Erről tárgyaltunk, úgy tűnik, hogy önkormányzati oldalról ez támogatható. A harmadik pedig a nagy lepény járóbeteg-rendelő, körülbelül 170 rendelő kialakítására elégséges négy szint és a hozzátartozó terület, úgy tűnik, engedi ezeket megvalósulni.”

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink