hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Valóban kérdéses a dél-budai centrum helye

Valóban kérdéses, hol épülhet fel a Dél-budai szuperkórház, a Déli-pályaudvar felszámolása miatt új helyszínt kell keresni a centrumnak – erősítették meg a MedicalOnline tegnapi értesülését minisztériumi forrásból.

 

A budaörsi virágpiac, mint az új szuperkórház helyszíne szerepelt egy korábbi kormány-előterjesztésben, azonban azt akkor elvetették – mondta lapunknak a szakember. Mint azt tegnap megírtuk, a Déli-pályaudvar felszámolása és a Kelenföldi-pályaudvar bővítése miatt új helyszínt keresnek a dél-budai szuperkórháznak, hiszen az Etele téren a várható vasúti fejlesztések miatt nem fog elférni az intézmény. A szakpolitika több helyszínre is javaslatot tesz, ezek között van olyan, ahol a Szent Imre Kórház is nagyobb szerephez juthat – mindez azonban nem az egészségpolitika kompetenciája, hanem inkább a kormány döntésén fog múlni.

Szintén a kormány döntött úgy, hogy a Semmelweis Egyetem (SE) ne a közellátási feladatait, hanem az oktatást és képzést erősítse, ezért kerültek ki a klinikák a fővárosi ellátás átalakításának terveiből. Az SE egyébként a szerdai egyeztetésen azért nem jelent meg, mert „nem vették észre” az egyeztetésre szóló meghívót. Ennek ellenére az első egyeztetés éppen a Kútvölgyi Úti Klinikai Tömbben lesz jövő héten kedden, az Egyetem képviselőinek részvételével.

Egyebekben forrásunk megerősítette mindazt, amit a szerdai, főigazgatói egyeztetésről szóló beszámolónkban írtunk, így például a Péterfy Sándor Utcai Kórház aktív ellátásainak megtartását, vagy a Szent János Kórház megmaradását is.

Tarcza Orsolya
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink