hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Aktívabbak a kórházak

Több a transzplantáció

Az év első felében emelkedett a hazai szervátültetések száma; a 2004. esztendő hasonló időszakához képest az átültetés szándékával kivett szervek száma 26 százalékkal, a beültetések száma 23,5 százalékkal nőtt. A tavalyinál 18,13 százalékkal több olyan eset volt, amikor egy donorból több szervet sikerült felhasználni. A legnagyobb eredmény talán mégis az, hogy a kórházak az egy évvel korábbinál 35 százalékkal több donort jelentettek 2005 első felében.

A magyarországi szervkivételi riadók központi szervezését, azok dokumentálását és elemzését végző Hungarotransplant Kht.-nál biztosak abban, hogy ez utóbbiban fontos szerepe volt kórházlátogatási programjuknak. Munkatársaik sorra járták a kórházakat, arra kérve őket, hogy minden agyhalottat jelentsenek. Már az első hat hónapban annyi kórházból érkezett jelentés, mint tavaly egész évben. Ez annak ellenére igen pozitív változás, hogy a szerv alkalmatlansága vagy családi tiltakozás miatt a bejelentések után több volt a meghiúsult szervátültetés is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés