hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Aktív a magyar nők szexuális élete

 Magyarországon a nők mintegy fele hetente két-három alkalommal él szexuális életet. Húsz százalékuk ennél is többször, heti 4-5 alkalommal, vagy akár naponta – derült ki egyebek között a Presolution Kommunikáció, az Astarte Alapítvány és a GfK Hungária Piackutató Kft. átfogó, a nők fogamzásgátlási szokásaival foglalkozó internetes felméréséből. A kérdőív – amelyet több mint ezren töltöttek ki – az Origo Női Lapozó és Szex rovataiban jelent meg.
 A vizsgálat eredményei alapján a legjellemzőbb fogamzásgátlási módszer ma a tabletta. A válaszolók 60 százaléka védekezik ilyen módon a nem kívánt terhesség ellen. Ezt követi az óvszer, amit 29 százalékuk használ rendszeresen. A választást jelentős mértékben meghatározza az iskolázottság, a kulturáltság. A felvilágosultabb hölgyek gyakrabban alkalmaznak modern fogamzásgátlási eszközöket, tapaszt vagy hüvelygyűrűt. A válaszadók több mint fele (54 százaléka) a nőgyógyászával beszéli meg, hogy milyen módszert válasszon a fogamzás megelőzésére. Korcsoport szerinti megoszlásban ez leginkább a 30 év felettiekre jellemző. Minél komolyabb egy kapcsolat, annál inkább nőgyógyász által javasolt megoldást választanak a párok.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés