hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Agyhalott lett, mire kórházba került

Két és fél óra alatt került be a szegedi klinikára egy férfi, aki Pusztamérgesen szenvedett súlyos balesetet. Két mentőt is riasztottak hozzá, később mégis egy harmadik, egy Szegedről elindult esetkocsi vette át útközben. A férfi agyhalott állapotba került – számolt be a történtekről delmagyar.hu alapján a hvg.hu.

"Első körben Kiskunmajsáról jött meg a mentő, a szakemberek a helyszínen el is látták édesapámat, ahogy lehetett" – mesélte a Délmagyarnak a férfi fia. "Másodjára egy betegszállító érkezett Ruzsáról, azon a kocsin viszont még orvos sem volt, gyakorlatilag nem is volt dolguk. Az első mentővel végül elindultak a klinikára, félúton azonban megálltak, bevárták a Szegedről érkező kollégáikat, és áttették apukámat hozzájuk. Azt mondták, azért, mert Bács-Kiskun megyeiek nem mehetnek Csongrád megyébe".

A férfi, akinek az apja agyhalott állapotba került, és kómában fekszik, nem hibáztatja a mentőket: "Még az orvosok sem tudtak arra egyértelmű választ adni, mi lett volna, ha hamarabb beérnek vele a klinikára. Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy lehet a megyehatár akadály, ha emberéletről van szó."

Cserjés Andrea, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet orvosigazgató-helyettese elmondta: nincs tiltás arra vonatkozóan, hogy a mentők átmenjenek a megyehatáron.

Barzó Pál, az idegsebészeti klinika vezetője nem érti, hogy egy eszméletlen állapotban lévő, súlyos koponyasérülthez miért küldtek ki olyan kocsit, amin nincs orvos. A mentőszervezet orvosigazgató-helyettese viszont az mondja: mindent a beteg érdekében tettek. Ha indulás előtt nem stabilizálják az állapotát, a férfi vélhetően meghal szállítás közben.

hirdetés

Könyveink