2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Adták-vették az anatómiavizsgát

Vesztegetés gyanújával 12 személyt, köztük  egy anatómiaprofesszort és két tanársegédet vett őrizetbe szerdán a horvát rendőrség – adta hírül az MTI.

A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket, horvát hírportálok szerint az akciót több hónapos nyomozás előzte meg. Nem hivatalos források szerint az őrizetbe vett személyeket azzal gyanúsítják, hogy pénzért adták-vették az anatómiavizsgát, amely a legnehezebbnek számít az első évfolyamon. A horvát közszolgálati televízió (HRT) híradójában Davor Milicic dékán megerősítette, hogy az őrizetbe vett személyek között van az egyik anatómiaprofesszor és két asszisztense.  

A HRT szerint a mostani eset a 2007-ben indított Index fedőnevű akció folytatása, amelynek keretében akkor a közlekedési és a közgazdasági kar tanárait és diákjait vették őrizetbe. Az ügyben eddig öt vádemelés történt, több tucat egyetemi oktató, hallgató, közvetítő és családtag ül a vádlottak padján. Az ügyek közül egy esetben hozott jogerős ítéletet a bíróság, kilenc egyetemi oktatót és négy közvetítőt börtönbüntetéssel sújtva.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink