hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

„A végrehajtás szánalmasan balkánira sikeredett”

Az élelmiszerek szigorúbb hazai ellenőrzéséért emel szót a Magyar Hírlap publicistája.

Niczky Emőke előljáróban emlékeztet arra, hogy Szócska Miklós a társadalom egészségi állapotának érezhető javulását várja a dohányzás ellenes intézkedésektől, majd így folytatja:

„Más kérdés, hogy a végrehajtás szánalmasan balkánira sikeredett: a munkahelyeken sehol egy elkülönített helyiség, a cigivel hóban-fagyban is az utcára kell vonulni, ahol viszont a csikk elnyomására alkalmas eszköz hiányzik. A nemdohányzóknak ez újabb impulzust jelenthet egy kis utálkozáshoz, hiszen kénytelenek lassan térdig járni a csikkekben. Pedig a dohányzás visszaszorításának leghatékonyabb módja az lehetne, ha kultúrát teremtenének neki. Szivarszobákkal, olvasnivalóval, szellőzőberendezéssel. S akkor mindenki számára véget vethetnénk az utcai szívásnak. (...)

A törvény betartását nagy szigorral az ÁNTSZ ellenőrzi, hiszen lassan már csak ez az egy önálló feladata marad – kivéve persze, ha járvány törne ki. Ugyanakkor egyre kijjebb kerül a látótérből a népegészségügy egy másik alapvető problémaköre: a helyes táplálkozás, amely csak látszólag egyszerű kérdés. Nem elég, hogy az ember tudatosan állítsa össze étrendjét, magának az élelmiszernek is tudnia kell azt, amit elvárnak tőle” – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink