hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A tudatlanság halálos is lehet

Információhiány-szindróma

Alattomos járvány szedi áldozatait Európában: az információhiány-szindróma (IHS) – írta augusztus 30-án a The Wall Street Journal online kiadása. Per Wold-Olsen, a cikk szerzője, a Merck & Co. Inc. Humán-egészségügyi Divíziójának európai, közel-keleti és afrikai elnöke szerint okát és terápiáját ismerjük, viszont nem mindenütt ismerik fel a járványt, amelynek lényege: az európai törvények olyan irányban hatnak, hogy a páciensek nem ismerik meg kellőképpen az egészségügyi fejlesztések eredményeit. Az információhiány sok európainak okoz fölösleges szenvedést. A norvég szerző hozzáteszi: van, aki meg is hal miatta. Kiragadott példaként többek között az oszteoporózist említi, amely több mint 12 millió nőt érint Európában, és hiába léteznek 5 éve, a törések kockázatát bizonyítottan csökkentő gyógyszerek, a WHO szerint a kezelendő európaiak körülbelül egyötöde részesül csak a terápiában.

„Hiába vagyunk tudás és tapasztalat birtokában a szigorú tudományos módszerekkel kifejlesztett gyógyszereinkről, egy innovatív gyógyszervállalat vezetőjeként nem tájékoztathatom a fogyasztókat közvetlenül sem az interneten, sem más médiumban” – írja a probléma gyökeréről az igazgató. „Pedig az információkat az elérhető legjobb kutatási bizonyítékokból szűrtük le, amelyet a szabályozó hatóságok is ellenőriztek, ráadásul cégem jogilag felel minden megjelent szóért.” Hozzáteszi: „Egyes európai országokban a hozzám tartozó ügyvezető igazgató akár börtönbe is kerülhet, ha a gyógyszereinkkel kapcsolatos információkat közöl az interneten.”

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Medical Tribune
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés