hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

A telefon, amelyik túl sokat tudott

Mobiltelefont – előfizetéssel – lehet venni háromezer forintért és több mint százezerért is. Telefonálni mindkettővel lehet, a különbséget a járulékos szolgáltatások magyarázzák. Vagyis azok a képességek, amelyeket a felhasználók többsége egyáltalán nem, illetve csak nagyon ritkán vesz igénybe.

Egy kizárólag az alapfunkcióra szorítkozó telefon ma már elférne egy gyufásdobozban, hetekig üzemelhetne egy bélyegnyi lítiumakkuval, és gyors lehetne, mint egy Ferrari (az olcsóságot nem is említve). Valójában ezek helyett a tulajdonságok helyett kapjuk a második kamerát, a 256 ezer színű kijelzőt meg a hívásvárakoztatást...
Amikor megjelentek a kamerával felszerelt mobiltelefonok, az első évben elkészített összes felvétel több mint felét az első hetekben kattintották el a mobiltulajdonosok. Vagyis kipróbálták, mit tud a kamera, aztán gyorsan le is szoktak a mobilfotózásról. Mára némileg megváltozott a helyzet: polgárjogot nyertek a telefonnal egybeépített fényképezők (tavaly százmilliós nagyságrendben adtak el belőlük, szemben a 80 milliónyi digitális kamerával), másrészt sokat javult a készülékek objektíve és képfeldolgozó rendszere, egyre több a valóban fényképezésre is használható telefon.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés