hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

A TEK nélküliek megint kimaradtak...

Nem minden háziorvos kapott 130 ezer forintos illetménynövelést. A területi ellátási kötelezettség (TEK) nélküli mintegy kétszáz szakember kimaradt a juttatásból, közli a Délmagyar.

– Az országban nagyjából kétszáz, úgynevezett területi ellátási kötelezettség nélküli háziorvos dolgozik. Mi kimaradtunk ebből az emelésből – mondta el a lapnak Ben-Redouane Gabriella. – Tavaly ugyanígy jártunk.
A szegedi háziorvos elmondta, a teken kívüli háziorvosok csupán annyiban különböznek a többiektől, hogy nincs körzetük. – Többségében egykori nagy gyárak főállású üzemorvosai, akik a bezárások után magánpraxisban folytatták tovább munkájukat.

– Hozzánk csatolt utcákat nem kaptunk, így maradtunk rendszeren kívüliek. TEK nélküliként működnek egyébként a hajléktalanokat ellátók, illetve a NAV-nál és rendvédelmi szerveknél dolgozó egészségügyi szolgáltatók is.

Ben-Redouane Gabriella elmondta, az, hogy nem kapnak területi pótlékot, ahogyan a többi háziorvos, érthető, hiszen nincs, akit kötelezően el kellene látniuk. Viszont ambuláns díjat, teljesítményfinanszírozást sem kapnak. Csak a kártyapénzből gazdálkodhatnak, miközben ugyanolyan háziorvosok, mint a többiek.

A szegedi háziorvos elmondta, a mostani emelés után és az említett finanszírozási különbségek miatt nagyjából feleannyi bevétellel gazdálkodhat, mint TEK-es kollégái.

hirdetés

Könyveink